Het eerste bezoek

Het eerste bezoek

Om uw eerste afspraak zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen sturen wij van tevoren informatie toe. Tevens vragen wij u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Het is belangrijk dat wij goed op de hoogte zijn van uw gezondheid teneinde complicaties te kunnen voorkomen. Uiteraard vragen wij tijdens iedere behandeling ook naar uw gezondheid en of er enige veranderingen opgetreden zijn.

Tijdens het kennismakingsgesprek, dat ruim 20 minuten duurt, bespreken wij uw wensen en klachten op tandheelkundig gebied. Tijdens het gesprek willen wij uiteraard ook een beeld van u krijgen en, indien nodig, uw ervaringen uit het verleden bespreken. Verder vertellen wij over onze werkwijze en wat u van ons kunt verwachten.

Om een compleet beeld te krijgen van uw gebitstoestand, zullen er waarschijnlijk gedurende de eerste afspraak röntgenfoto’s worden gemaakt. Hiermee kunnen wij de gezondheidstoestand van uw tanden, kiezen en tandvlees bepalen. De tandarts vraagt verder naar uw tandheelkundige voorgeschiedenis en naar de huidige staat van uw gebit.

 Daarna zal er een uitgebreid mondonderzoek gedaan worden. De tandarts doet onder meer onderzoek naar uw parodontale gezondheid (tandvlees en kaakbot) en cariës (gaatjes). Ook onderzoekt de tandarts de occlusie (het dichtbijten) en de articulatie (het kauwen).  Bij kinderen en jongeren worden de gebitsontwikkeling en wissel- en doorbraakstatus van melkgebit naar blijvend gebit beoordeeld. De bevindingen zullen wij uitgebreid met u bespreken.

Wij verzoeken u bij uw eerste afspraak een identiteitsbewijs mee te nemen.