Behandelingen

Werkwijze

Wij werken in vier volledig uitgeruste behandelkamers waarin we moderne apparatuur gebruiken om onze patiënten de zorg te bieden die men verdient, we behandelen geen monden, maar mensen.
Omdat tandheelkunde voortdurend in ontwikkeling is, volgen alle teamleden een continu systeem van na- en bijscholing. Onze kennis is daardoor altijd actueel waardoor we je de best mogelijke zorg kunnen bieden.
Naast de (half) jaarlijkse controle kent Tandartspraktijk De Hunze een preventieplan voor volwassenen, een kids preventieplan en een totaal behandelplan.

  • (half)jaarlijkse controle (VIP)

De (half)jaarlijkse controle wordt bij ons ook wel VIP behandeling genoemd. VIP behandeling staat voor Verzorging, Instructie en Preventie. Deze wordt uitgevoerd door één van onze preventieassistentes en de tandarts voert tijdens de VIP behandeling de controle uit. Er wordt aandacht besteed aan je mondverzorging, eet- en drinkgewoontes, de status van het tandvlees, de aanwezigheid van tandplaque en/of gaatjes en andere problemen.
Ook krijg je de vraag of je nog wensen hebt. Indien nodig worden er op indicatie röntgenfoto`s van je mond gemaakt . Bij kinderen en jong volwassenen worden er eventueel fluoride behandelingen gegeven. Tanden en kiezen worden gepolijst en indien er niet al te veel tandsteen aanwezig is wordt dat voorzichtig verwijderd.
Kortom je gaat weer met een stralende mond bij ons de deur uit!

  • Preventieplan voor volwassenen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom nodigen wij je uit om periodiek langs te komen voor een preventief onderzoek. Tijdens dit consult beoordelen we de conditie van het tandvlees en geven we voorlichting. Tandsteen en tandplaque worden verwijderd en als er veel tandsteen verwijderd moet worden, maken we een vervolgafspraak bij de preventieassistente of de mondhygiëniste.

  • Overzichtsfoto’s

Met het blote oog kunnen we veel zien, maar niet alles. Daarom maken we, op indicatie, overzichtsfoto’s van je tanden. Zo krijgen we een volledig beeld van je mondgezondheid en kunnen we goed beoordelen welke behandeling het beste is.

  • Kids Preventieplan

Het is goed als kinderen vanaf hun tweede jaar 2x per jaar naar de tandarts gaan, in eersteinstantie om te 'wennen' aan de stoel en de lamp maar zeker ook om te kijken of alle tanden goed doorkomen. Vanaf het zesde levensjaar starten we met het Tandartsen Kids Preventieplan. Zonodig wordt het kind voor beugelbehandeling (orthodontie) verwezen naar MC Henden.

  • De Hunze totaal behandelplan

Heb je last van je gebit? Heb je kiespijn of kauw je moeilijk? Schaam je je voor je gebit? Dan ben je misschien toe aan het De Hunze totaal behandelplan.

We beginnen altijd met een grondig onderzoek naar de oorzaken: ontstoken tandvlees, losse tanden, een ontbrekende- of aangetaste tand. De tandarts stelt een gedetailleerd plan op om je gebit weer in goede staat te brengen. Hierin maken we ook het aantal behandelingen en de kosten inzichtelijk. We bespreken het plan met je en geven het ter overweging aan je mee. Daarna is de keuze aan jou.

Nieuwe patiënt worden? Vul het inschrijfformulier in.

Werkwijze tandarts Henden - de Hunze Groningen